
recept
Bonyolult

Sütőben sült töltött káposzta
Hozzávalók
A töltelékhez:
A rántáshoz:
Elkészítés
- A töltött káposzta előkészületeihez a rizst puhára főzzük, a hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, a káposztákat átmossuk, a fokhagymát lereszeljük, a kaprot összevágjuk és a kolbászt, a szalonnát feldaraboljuk.
- A sertészsír felén megdinszteljük a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagyma felét, 3 ek fűszerpaprikát és a borsot, majd a darált hússal, a tojással és a rizzsel összekeverjük, ízlés szerint sózva azt.
- A cserépedényünkbe beletesszük a csülköket, majd a savanyú káposztát, a babérlevelet és a kolbászt, szalonnát rétegezzük.
- A káposztalevelek vastag erezetét kivágjuk, a töltelékkel felcsavargatjuk, és a cserépedénybe rakjuk. A maradék levelet felcsíkozzuk és az edénybe pakoljuk.
- A zsír másik felével rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fokhagymát, a kaprot és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejöl felét és a söröket, majd simára keverjük, óvatosan sózva, borsozva azt. Végül felöntjük vele a káposztát.
- Egész savanyított káposztalevelekkel letakarjuk, rátesszük a tetejét, és 80 fokos sütőbe betesszük lassan sülni, minimum 8 órára, de csinálhatjuk úgy is, hogy este betesszük és másnap estig ott tartjuk, tálalásig. Minél tovább van bent, annál finomabb lesz.
- Ha kész, annyira puha omlós lesz, hogy egy kanállal el lehet vágni a csülköt is. A töltelék nem szárad ki, és brutál finom lesz! Friss kenyérrel és a másik pohár tejföllel kínáljuk.























