A fehér csokis krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy tűzálló tálban összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve gőz felett sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, majd az apróra tört fehér csokoládét is. Addig keverjük, míg a csoki teljesen elolvad. Hagyjuk hűlni 20-25 percig.
Közben a tejszínt lágy habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehér csokis krémbe. Rásimítjuk a kekszalapra, és betesszük a hűtőszekrénybe 1-2 órára, míg megszilárdul annyira, hogy a következő réteget rá tudjuk kenni.
Ha már elég kemény a fehér csokis krém, elkészítjük a sütés nélküli málnatorta gyümölcshabos rétegét. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málnát a cukorral összefőzzük egy lábasban, majd szitán áttörjük, hogy megszabaduljunk a magoktól. Újra felmelegítjük, és a pürében feloldjuk a zselatint. A tejszínből habot verünk, és összeforgatjuk a zselatinos málnával. Ezt a réteget óvatosan rásimítjuk a már megszilárdult fehér csokis rétegre, majd a tortát újra a hűtőbe tesszük.
Végül elkészítjük a málnazselét: a lekvárt átszűrjük, hogy magmentes legyen, és felmelegítjük. Feloldjuk benne az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat. A zselét a málnás hab tetejére öntjük, és a tortát legalább 3 órára (ideális esetben egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt friss málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. A sütés nélküli málnatorta mellé felvert, cukrozatlan tejszínhabot is kínálhatunk, de önmagában is mennyei nyári desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.