
recept
Egyszerű
Sűrű gulyásleves sertéshússal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk (a paradicsomot is meghámozzuk), kb. 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk.
- 2 ek olajat felhevítünk, megpirítjuk rajta a szalonnakockákat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
- A kockákra vágott húst is beletesszük, fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a paradicsomot. Folyamatos keverés mellett pároljuk, majd felöntjük 1 dl vörösborral.
- Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor puhára főtt a hús, hozzáadjuk a burgonyát, és még egy 1/2 liter vizet.
- 2-3 perc után megkeverjük, ízlés szerint tovább fűszerezzük. Miután a burgonya is puhára főtt, forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Aki erősebben szereti, nálunk külön tesz a tányérjába is Erős Pistát.






















