
recept
Egyszerű
Sült spárgás palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
- A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót, majd olajozott serpenyőben a szokásos módon kisütjük mindet.
- A spárga fás részét letörjük, majd hozzáadjuk a sót és cukrot, 5 percig főzzük, majd a megtisztított újhagymával tovább főzzük.
- A lisztet a vajon megpirítjuk, majd leszűrjük a spárgát és az újhagymát, félretesszük, és az így kapott főzőlevével 5 percig forraljuk a rántást.
- A tojássárgáját a tejszínnel a mártáshoz adjuk, sóval borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a reszelt sajt felével a mártáshoz adjuk.
- A palacsintákra spárgát és újhagymát fektetünk, összecsavarjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
MÉG TÖBB SPRÁGÁS FINOMSÁG >>>
SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: GRILLEZETT SPÁRGA RIZOTTÓVAL ÉS CSIRKEMELLEL >>>
SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: SPÁRGAKRÉMLEVES ROPOGÓS BACONNEL >>>
Megjegyzés
A zöld spárga szárának csak az alsó harmadát tisztítsuk meg, és a végét vágjuk le, így finom puha lesz!
























