

recept
Egyszerű
Sült pulykaszárny káposztaágyon
Hozzávalók
Elkészítés
- A pulykaszárnyat a csont mellett egy-két helyen felszúrjuk és a résekbe belenyomjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket.
- A tepsit kikenjük zsírral és erre halmozzuk a karikára vágott nyers burgonyát. Megsózzuk, majd rászórjuk a félfőre vágott vöröshagymát, végül a savanyú káposztát.
- A pulykaszárnyakat a tepsi fölött alaposan besózzuk és a sót belemasszírozzuk a húsba, bőrbe. A szárnyakat a káposztás ágyra helyezzük, lekenjük zsírral és alufóliával lefedve, 190-200 fokon sütjük legalább másfél-két órát.
- Ha megpuhult a hús, akkor levesszük a fóliát és 30 perc alatt grillfokozaton (vagy a legmagasabb hőfokon) ropogósra pirítjuk a szárnyakat.
- A krumplis káposztával együtt tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sült pulykaszárny káposztaágyon!
Megjegyzés
Mindössze sóval fűszereztük ezt a ropogós pulykaszárnyat, ami hagymás-krumplis káposztaágyon sült a sütőben.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb
















