
recept
Egyszerű
Sült pisztráng narancsos-almás rukkolasalátával
Hozzávalók
Elkészítés
- A pisztrángokat lepikkelyezzük, átmossuk, szárazra töröljük és beirdaljuk.
- A halak belsejét sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük, a citromkarikákat és a fokhagymát a hasukba tesszük.
- A sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a halakat kívülről olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük. A végén grillfokozatra állítjuk a sütőt, hogy ropogós legyen a bőre.
- A rukkolát átmossuk és lecsepegtetjük. Egy pohárban a mézet, a narancslevet, az olívaolajat, pár csepp borecetet, a reszelt gyömbért, a cayenne borsot összekeverjük és sóval ízesítjük. A salátára szórjuk a felkockázott almát és a megmaradt narancsot. Ráöntjük az öntetet, és jól összekeverjük.
Megjegyzés
Meglepően könnyű elkészíteni, nagyon finom és könnyű étel, jó étvágyat!
Ajánljuk még

Recept
Mester
Pisztráng spenótos árpagyöngy-rizottóval, ahogy Vágó Piros készíti
120 perc
|
2 adag
|
Költséges

















