Sült libamell és libamáj birsalmás párolt káposztával  recept
recept
Rafinált

Sült libamell és libamáj birsalmás párolt káposztával

120 perc
4 adag
Átlagos
2019. 01. 14.

Elkészítés

  1. A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
  2. A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
  3. A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majoránnával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk.
  4. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük, egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és meg karamellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk.
Megjegyzés
Családunk egyik kedvence karácsonykor ott van az ünnepi asztalon !

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Fehérboros pecsenyelibamáj
Recept
Rafinált

Fehérboros pecsenyelibamáj

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Libamáj zsírjában sülve
Recept
Rafinált

Libamáj zsírjában sülve

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Aszalt áfonyás libamájpástétom
Recept
Mester

Aszalt áfonyás libamájpástétom

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Sólet füstölt libamellel
Recept
Mester

Sólet füstölt libamellel

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Márton-napi libamell konyakos káposztával
Recept
Mester

Márton-napi libamell konyakos káposztával

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Gombás libamell
Recept
Egyszerű

Gombás libamell

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Sült libamell és libamáj birsalmás párolt káposztával  recept
Recept
Bonyolult

Sült libamell és libamáj birsalmás párolt káposztával

120 perc
|
4 adag
|
Költséges

Friss receptek

Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással recept
Recept
Egyszerű

Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös-fahéjas csiga

165 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Parajfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Parajfőzelék

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Eredeti Mac and Cheese recept
Recept
Bonyolult

Eredeti Mac and Cheese

25 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Sült darapuding recept
Recept
Egyszerű

Sült darapuding

40 perc
|
3 adag
|
Olcsó
Sütőtökös brownie recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös brownie

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.