
recept
Rafinált


Sült krumpli ropogós csirkemájjal
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemájat megtisztítjuk a zsírtól, inaktól és az epétől, falatnyi darabokra vágjuk, és tálba tesszük. Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, és hűtőben pihentetjük.
- A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Felöntjük hideg vízzel, átmossuk, majd kicseréljük a vizet. Ezt addig ismételjük, amíg a víz tiszta nem lesz.
- Egy fazékban, alacsony láng felett melegíteni kezdjük az olajat. Nem kell, hogy nagyon forró legyen. A krumplit lecsepegtetjük, és több részletben belehelyezzük az olajba. 10-15 percig főzzük, majd kiszedjük.
- Az olajat ezután felhevítjük, majd több részletben visszatesszük az olajban előfőzött burgonyát, és addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
- A májat lecsöpögtetjük és lisztben megforgatjuk. Az olajat, ha kell, akkor a krumpli után átszűrjük, majd melegíteni kezdjük, és beletesszük a májat. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha durrogni kezd a máj, akkor biztosan jó, átsült. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
- A májra még melegen rászórjuk az oregánót, pirospaprikát és majoránnát, sózzuk, és alaposan átforgatjuk.
- A krumplit tálalás előtt sózzuk, és összeforgatjuk a ropogós májfalatokkal. Savanyúsággal kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sült krumpli ropogós csirkemájfalatokkal.
Megjegyzés
A sült krumplit csak tálalás előtt sózzuk meg, különben hamarabb megpuhul.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb


















