A spenótos gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, majd az olajra dobjuk, és kevergetve illatosra pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keserűvé válhat.
Közben megtisztítjuk a spenótot és a mángoldot, ha kell, leszedjük a vastagabb szárakat, majd nagyobb darabokra vágjuk. A zöldeket a fokhagymás olajhoz adjuk, és csak rövid ideig, néhány másodpercig kevergetjük, hogy éppen csak megfonnyadjanak. Ezután levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
Elkészítjük a spenótos gnocchi tésztaalapját. Egy lábasban bő, enyhén sós vizet forralunk. Amikor felforrt, beletesszük a gnocchit, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére – ez nagyjából 2–3 perc. Leszűrjük, és azonnal a zöldséges serpenyőbe szedjük. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a levelek ne törjenek össze, de minden gnocchit átjárjon az ízes zöldalap.
A bazsalikomot megmossuk, papírtörlő segítségével megszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy másik serpenyőben ismét felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és rászórjuk a felcsíkozott bazsalikomot. Fél percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt koktélparadicsomokat. Két-három percig sütjük, míg a héjuk kissé felreped, és a belsejük szaftossá válik.
A sült paradicsomokat a spenótos gnocchi tetejére kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.