
recept
Bonyolult
Spagetti carbonara spárgával
spageti carbonaraspárgásspagettispárgás carbonaracarbonara30 percalkalomDesszertekebéd-vacsora otthonraegytálételEgytálételekelkészítés idejefőételFőételekháziasjellegklasszikusLepények, piték, rétesekmediterránnemzetiség, országolaszsajtossertéshúsosSertéshúsos ételekstílusTésztaételektésztaféletípus
Hozzávalók
Elkészítés
- A szalonnát csíkokra aprítjuk, lassan zsírjára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
- A spárgát megtisztítjuk, a fás részét levágjuk, majd feldaraboljuk, kevés olívaolajon pici sóval saját gőzében kb. 7-8 percig pároljuk.
- A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánnal ízesítjük.
- A spagettit 2,5 liter lobogó, sós vízbe tesszük, a zacskón található utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd a szalonna zsírjára szedjük.
- Hozzákeverjük a tojásos keveréket, majd hozzáteszünk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, elkeverjük a spárgával és a szalonnával, és frissen tálaljuk.
- Tálalásnál a tányérokra szedett spagettit megszórjuk reszelt parmezánnal, és hozzáillő zöldfűszert is használhatunk.
Carbonara receptek itt >>>
Olasz finomságok egy helyen >>>
Így használd a spárgát >>>
RECEPTEK SPAGETTIVEL >>>
Megjegyzés
Szezonon kívül spárga nélkül is jó.
























