Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük.
Közben a tojásokat felverjük a reszelt parmezán sajttal (a parmezán mennyiségét ízlés szerint növelhetjük a tojással együtt).
Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a pirított bacont is. Azonnal tálaljuk.
Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonarában az egyetlen tejszármazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen.
A receptet Legenyei Péter küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.