
recept
Egyszerű




Mennyei sajtos rúd
Hozzávalók
A kenéshez:
A tetejére:
Elkészítés
- A lisztben elmorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítjük és sima tésztává gyúrjuk.
- Fóliába csomagolva néhány óráig vagy egy egész éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
- Felhasználás előtt pár percig hagyjuk kissé puhulni a tésztát, majd vékonyra nyújtjuk.
- Megkenjük a habosra felvert tojással. Megszórjuk sajttal vagy őrölt pirospaprikával összekevert sajttal, de köménymaggal, szezámmaggal is felturbózhatjuk.
- Lisztbe mártott késsel vagy derelyemetszővel rudakat vágunk. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk, kissé távolabb egymástól.
- 200 fokos sütőbe tesszük, kb. 15-20 perc alatt világos sárgára sütjük.
Megjegyzés
Dupla adaggal is készíthetjük, mert hosszabb ideig is tárolhatjuk zárt dobozban vagy fóliába csomagolva. Ropogós sörkorcsolya vagy borkorcsolya.












