A sós brownie-keksz elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, az étolajjal és a vaníliakivonattal.
Egy nyeles kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kakaóport és az instant kávét.
A csokis keveréket óvatosan a tojásos masszához öntjük, és addig keverjük, amíg szép sima keveréket kapunk.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összeforgatjuk.
A sütőpapíros tepsikre két kanál segítségével 1,5 evőkanálnyi méretű halmokat rakunk a csokis masszából, úgy, hogy kb. 4 cm-es hely maradjon az egyes kupacok között.
Minden süti tetejét megszórjuk sópehellyel, és 8-10 perc alatt megsütjük őket, míg a kekszek teteje fényes és repedezett lesz.
Kivesszük a tepsit a sütőből, ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejüket csokireszelékkel, és 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni a kekszeket.
Egy tortalapát segítségével áttesszük a még langyos kekszeket rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni őket. Légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten tároljuk őket.
Nézd meg videón, hogyan készül a sós brownie-keksz!
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 24 darab sós brownie-keksz készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.