A sonkás-póréhagymás rakott burgonya elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, majd 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, leveleire bontva alaposan megmossuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A füstölt, főtt sonkát apróra vágjuk, a főtt tojásokat felszeleteljük, közben előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a póréhagymát, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és puhára pároljuk. Közben egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és a kakukkfüvet, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
Egy kivajazott sütőtál aljára kanalazunk egy kevés tejszínes keveréket, majd egy réteg burgonyaszeletet helyezünk rá. Erre rátesszük a párolt póréhagyma, a sonka és a tojásszeletek egy részét, majd meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös keverékkel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a tetejére burgonya kerüljön, és azt is bevonjuk a tejszínes keverékkel.
A rakott burgonyát az előmelegített sütőbe tesszük, és alacsony hőfokon 3-3,5 óráig sütjük. Akkor lesz kész, amikor a teteje aranybarna, a belseje pedig puha. Tálalás előtt 15-20 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.