
recept
Egyszerű
Sonkaleves - nem csak húsvétkor
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megpucolt és felaprított zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a sonkalével és ha még szükséges, vízzel.
- Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sonkát, a szárzellert és a leveskockát, majd forrástól számítva kb. 30 perc alatt készre főzzük.
- Tormával ízesítjük, ha szükséges, sózzuk.
- Tálaláskor a leves mellett a tányérba teszünk egy darab főtt tojást is. Tormával és zellerlevéllel díszítjük.
Megjegyzés
A sonka főzőlevét lefagyaszthatjuk, így az év folyamán bármikor elkészíthetjük a levest. Friss zöldségekkel még ízletesebb. Sonkalével főzhetünk pl. burgonyafőzeléket, de készíthetünk zöldséges aszpikot is.

















