
recept
Bonyolult

Sólet füstölt hússal
Hozzávalók
Elkészítés
- A babot beáztatjuk egy éjszakára, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A füstölt húst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
- Egy hőálló edényt kikenünk zsírral, és megszórjuk pirospaprikával. A bab felét elterítjük benne, és rászórunk 1 marék árpagyöngyöt, majd rátesszük a hús felét. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
- Beterítjük a bab másik felével, majd a maradék gerslivel, a hússal és a kocára vágott vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágva a rétegek közé dugdossuk, majd beletesszük a babérlevelet.
- A tojásokat nagyon alaposan megmossuk ecetes vízben, majd belenyomkodjuk, hogy elmerüljenek a babban. Ezután felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot 160 fokra, majd kb. 2 órán keresztül sütjük, amíg a hús és a bab is megpuhul (ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt nedvességet).
- Tálalás előtt kivesszük a tojásokat, megpucoljuk, és félbevágjuk. Ezzel kínáljuk a sóletet.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb




















