Saslik (rablóhús) recept
recept
Egyszerű
Mustár

Saslik (rablóhús)

75 perc
4 adag
Átlagos
5
2024. 07. 07.

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket, felöntjük az olajjal, borsozzuk, és jó alaposan összekeverjük.
  2. Előkészítjük az alapanyagokat. Ha szükséges, a sertésszüzet megszabadítjuk a hártyás részeitől, a húst 7-8 milliméteres érmékre szeleteljük. A hússzeleteket az előre elkészített olajos marinádba rakjuk, jól összekeverjük, és a hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  3. A szalonnát felszeleteljük, és az szűzérmék méretének megfelelő méretűre vágjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, a hagymát meghámozzuk. A paprikát kicsumázzuk, a többi alapanyagnak megfelelő méretűre vágjuk, a cukkinit 1/2 centiméteres darabokra karikázzuk, a hagymát 1/4 cikkekre vágjuk, leveleire bontjuk.
  4. Következhet az összeállítás. Ha nem fém sasliktűt, hanem fanyársat vagy -pálcát használunk, azokat áztassuk hideg vízbe 1-2 órára tűzés előtt. Két nyársat használjunk, mert így sütés közben könnyen forgathatjuk, úgy, hogy az alapanyagok fixen maradnak, és nem forognak el.
  5. Kezünkbe veszünk két nyársat, és először a paprikát húzzuk fel rájuk, majd következik a pácolt hús, egy szelet szalonna, a cukkini, végül a hagyma, majd ismét a hús. A sorrendet még kétszer megismételjük, a nyárs végéig, ügyeljünk arra, hogy az alapanyagokat szorosan összenyomva rétegezzük. Ugyanígy elkészítjük a többi nyársat is.
  6. A grill hőmérsékletét 160-170 fokig hevítjük, ha elértük, megsózzuk a saslikot, majd a grillrácsra helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük, forgatás közben az oldalakat a hús fűszeres pácával időnként megkenjük. Az elkészült saslikot sütés után pár percig pihentetjük, salátával és hasábburgonyával tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a saslik!

 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sertés saslik paprikával
Recept
Egyszerű

Sertés saslik paprikával

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Sütőben sült csirkesaslik
Recept
Egyszerű

Sütőben sült csirkesaslik

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Baconös csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével
Recept
Egyszerű

Baconös csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Grillezett lazac ananászos salsával
Recept
Egyszerű

Grillezett lazac ananászos salsával

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Almás csirkenyárs sült zöldségekkel
Recept
Bonyolult

Almás csirkenyárs sült zöldségekkel

45 perc
|
4 adag
|
Költséges
Grillezett csirkemell kétféle páccal
Recept
Egyszerű

Grillezett csirkemell kétféle páccal

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Cukkinis csirkenyárs recept
Recept
Egyszerű

Cukkinis csirkenyárs

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tepsis sertésnyárs recept
Recept
Egyszerű

Tepsis sertésnyárs

45 perc
|
0 adag
|
Költséges

Friss receptek

Fahéjas kelt tészta air fryerben recept
Recept
Rafinált

Fahéjas kelt tészta air fryerben

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Diós-almás gyümölcskenyér recept
Recept
Egyszerű

Diós-almás gyümölcskenyér

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pillekönnyű szalagos fánk recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű szalagos fánk

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Csülkös bableves fejtett babból recept
Recept
Egyszerű

Csülkös bableves fejtett babból

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kinder tejszelet recept
Recept
Rafinált

Kinder tejszelet

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással recept
Recept
Egyszerű

Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.