A sárgarépa-főzelék elkészítéséhez egy kis lábasban vajat olvasztunk és pirítani kezdjük a karikára vágott sárgarépát.
Amikor a répa kiengedte a színét, akkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ezzel is elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is.
Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük egy kevés barna cukorral is.
Felforraljuk, és beleszórjuk a reszelt citromhéjat és az apróra vágott petrezselymet.
Ha kell, még sózzuk, és amikor megpuhultak a répák, akkor beledobunk egy kocka vajat, majd megvárjuk, amíg elolvad és már találhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a menzás répafőzelék frissített változata!
Megjegyzés
A reszelt citromhéjtól lesz üde, tavaszi és frissítő íze a répafőzeléknek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.