
recept
Mester
Sajttattal töltött húsgolyó baconköntösben
Elkészítés
- A darált húsba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát.
- Összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis gombócokat formázunk, a közepébe beletesszük a sajtot, majd betekerjük bacon szalonnával.
- Muffin formába tesszük a fasírtokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép piros ropogósra sütjük a baconba tekert sajtos húsgombócokat.
- Elkészítjük a tejszínes bébispenót mártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd rádobjuk a spenót átforgatjuk, kicsit essen össze, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsen dióval.
- Párpercig főzzük a mártást, majd bot mixerrel pürésítjük, aztán jól kiforraljuk.
Megjegyzés
Az így készített húsgolyó a bacontól, és sajttól egy nagyon finom ropogós különleges ízharmónia jön létre.

















