A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, vegetás vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, a kivajazott tepsibe tesszük, majd megszórjuk vegetával és a grillfűszerrel.
A két tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is - esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele - és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat. Megszórjuk a felkockázott sonkával (vagy baconnel) és az apróra vágott petrezselyemmel.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a rakott karfiolt, megszórjuk bőven reszelt sajttal, és további kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha megpirult a tetején a sajt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.