A padlizsánt megmossuk, majd egy-másfél centis karikákra vágjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és az oregánóval, majd ezzel a keverékkel alaposan megkenjük a padlizsánkarikákat és tíz percet állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
A padlizsánszeletek felére egy-egy szelet sonkát, sajtot és a kápia paprika karikákat teszünk, aztán a zöldség másik felével befedjük, mintha szendvicset készítenénk. A padlizsánkarikák tetejére paradicsom szeleteket teszünk, amit reszelt sajttal szórunk meg.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor apróra vágott bazsalikommal megszórjuk és bulgurral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.