
recept
Bonyolult
Sajtos pogácsa szezámmaggal szórva
Hozzávalók
A tetejére:
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük a sajt kivételével, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra. Megszórojuk reszelt sajttal, és feltekerjük hengerré. Fél órát hagyjuk pihenni.
- A fél óra leteltével téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk: először fentről lefelé, a közepéig, utána ráhajtjuk alulról felfelé, aztán balról jobbra, és jobbról balra. Ezt még kétszer megismételjük 20 perc elteltével.
- Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtjuk 2 cm vastagra, tojással lekenjük, a tetejét késsel bevagdossuk, sajttal megszórjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés
Egy kis sósra vágytunk, finom omlós, könnyű pogácsa sült ki a konyhámban.























