Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 24 centis kör alakú kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a tortabevonót összetördeljük, vízfürdőn felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk – a sárgáját a vajjal, a fele cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a mandulával együtt a tojáskrémhez adjuk. A 6 tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A masszát a formában elterítjük, a sütőben kb. 35 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és csak ezután vesszük ki a tortaformából.
A krémhez 1 liter vízben elkeverünk 6 evőkanál cukrot, a citrom levét, beledobjuk a fahéjrudat, és feltesszük főni. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, és a lobogva forró szirupban 5 perc alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortalapot vízszintesen elvágjuk. A körtét lecsöpögtetjük. Az alsó tésztalapot megkenjük a dzsem felével, majd ráfektetjük a másik lapot, ezt és a torta oldalát megkenjük a maradék dzsemmel. A babapiskótát mozsárban összetörjük, megszórjuk vele a tortát, majd elrendezzük rajta a körtét.
A tortazselét összekeverjük a maradék cukorral, a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és meglocsoljuk vele a körtét. Végül elrendezzük rajta az áfonyát.
A torta oldalát beborítjuk a mandulaforgáccsal. A tejszínből kemény habot verünk, és körben koszorút nyomunk a tortára. A körtét megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a habkoszorút. A díszítést csokiforgáccsal és citromfűlevelekkel fejezzük be.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.