A rusztikus pizzához a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, a sóval, a sütőporral, majd beleütünk három tojást, jól összegyúrjuk és fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a kolbászt, a szalámit, valamint a füstölt keményt sajtot és a mozzarellát felkockázzuk, a petrezselymet pedig apróra vágjuk.
A tojásokat felverjük, beletesszük a lecsepegtetett ricottát, a petrezselymet és a reszelt parmezánt, összekeverjük, és hozzáadjuk a felkockázott sonkát, kolbászt és a többi sajtot. Az alapanyagok arányán ízlés szerint változtathatunk.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, a tortaformát pedig kikenjük vajjal.
Kivesszük a hűtőből a tésztát, levágjuk a harmadát, ebből lesz ugyanis a rusztikus pizza teteje, a maradék kétharmadnyi tésztából pedig az alja és az oldala. A nagyobb tésztarészt köralakúra nyújtjuk, a vastagsága legyen körülbelül 3-4 milliméter és beleterítjük a kivajazott tortaformába, a forma aljára és az oldalára nyomkodjuk.
Ráhalmozzuk a tölteléket a tésztára, a kilógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A kisebb tésztarészt is kinyújtjuk, majd befedjük vele a pizzát. Vizes kézzel összecsipkedjük a tésztaszéleket, a maradék tésztából pedig ízlés szerint díszíthetjük a tetejét. Legvégül lekenjük az egészet a felvert tojással.
1 óra alatt készre sütjük a rusztikus pizzát. A sütőből kivéve hagyjuk picit hűlni, mert ha még melegen megvágjuk, akkor széteshet. Ízléses szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a rusztikus pizza!
Megjegyzés
Bármilyen sonkával, szalámival és kolbásszal elkészíthető ez a laktató fogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.