Rumpsteak észak-olasz módra recept
recept
Mester

Rumpsteak észak-olasz módra

0 perc
1 adag
Megfizethető
4.4
2003. 12. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk és úgy szeleteljük fel (merőlegesen a szálirányban), hogy két ujjnyi vastag, tenyérnyi méretű (kb. 20 dkg-os szeletek kapjunk). Ezek után a kés lapjával megütögetjük a hússzeleteket (nem klopfoljuk, csak lazítjuk!). Az egész borsot megtörjük és vele meg mustárral bedörzsöljük a húst, és olajos-fokhagymás páccal három napra a hűtőbe tesszük. A pácolás nélkül ne is próbálkozzunk megcsinálni ezt az ételt, a hirtelen sült marhahúsnak kell a pácolás, hogy a hús felpuhuljon.
A három nap elteltével - sütés előt t- letöröljük a mustáros-olajos pácot a hússzeletekről. Mindegyikre tekerünk egy szalonnát. Egy nagy serpenyőben kis olajat hevítünk. Várjuk meg, míg nagyon forró lesz az olaj. Tegyük bele szeletenként a húst, és hirtelen süssük ki (nem sütjük át a húst, hanem nagy lángon *kérget sütünk rá*). A kész szelet húsokat tegyük meleg helyre félre, hogy ne hűljönk ki. A serpenyőbe öntsünk fehérbort, tegyünk bele kis fokhagymát, borsot, kevés curry-t, és ha ezek összeforrtak, engedjük fel tejszínnel. Ha ez is összeforrott, akkor tálalhatjuk Rumpsteakünket ezzel a mártással.

Megjegyzés
Az olasz konyha sajnos sokak szemében kimerül a pizzában, esetleg a tésztafélékben. Pedig az olasz konyha kíváló húsokat ismer. Az itt ismertetett Rumpsteak-et egy milánói étteremben ettem, és mondhatom, a legjobb dolog, ami egy marhahátszínnel történhet :). Ahhoz, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön, figyelni kell az alapanyagokra. A húst vegyük olyan hentestől, akiben megbízunk. Fontos, hogy ne legyen öreg a hús, és szemre is tetszetős legyen (megéri az utánajárást). A hús megfelelő előkészítése nagyon fontos (lehet a pácba worchester szószt is tenni). Ehhez kell egy kis gyakorlat. Aki nem szereti az angolos húst, az süsse jobban át, de figyelmeztetem, hogy a hús így könnyen megkeményedhet. A sütés után én 70 fokos sütőben szoktam tartani a húst tálalásig. Az eredeti recept szerint a húshoz párolt spenótleveleket és hasábkrumplit adnak. Különlegesen finom étel a hirtelensült kedvelőinek! u.i.: A 20 dkg hús személyenként soknak tűnhet, de az igazi Rumpsteak ekkora. Ha mégis soknak tartod, akkor ne a vastagságon, hanem a méreten csökkents! A receptet Hisu küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.4 / 5

13 értékelés

Ajánljuk még

Frankfurti leves virslivel
Recept
Bonyolult

Frankfurti leves virslivel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Bodzás-epres panna cotta
Recept
Rafinált

Bodzás-epres panna cotta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ázsiai pirított csirke zöldségekkel
Recept
Egyszerű

Ázsiai pirított csirke zöldségekkel

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Omlós linzer
Recept
Egyszerű

Omlós linzer

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Taco házilag
Recept
Bonyolult

Taco házilag

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Joghurtos-cseresznyés kuglóf
Recept
Egyszerű

Joghurtos-cseresznyés kuglóf

80 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Betyáros rántott csirkemell
Recept
Bonyolult

Betyáros rántott csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hideg eperkrémleves túrógombóccal
Recept
Rafinált

Hideg eperkrémleves túrógombóccal

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Brassói csirkemellből
Recept
Egyszerű

Brassói csirkemellből

70 perc
|
3 adag
|
Átlagos

Hasonló receptek

Carbonara spagetti recept
Recept
Egyszerű

Carbonara spagetti

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Spenótos mediterrán csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Spenótos mediterrán csirkeragu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gombakrémleves egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Gombakrémleves egyszerűen

30 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Frankfurti leves virslivel  recept
Recept
Bonyolult

Frankfurti leves virslivel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Bodzás-epres panna cotta recept
Recept
Rafinált

Bodzás-epres panna cotta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ázsiai pirított csirke zöldségekkel recept
Recept
Egyszerű

Ázsiai pirított csirke zöldségekkel

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Omlós linzer

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Taco házilag recept
Recept
Bonyolult

Taco házilag

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Joghurtos-cseresznyés kuglóf recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-cseresznyés kuglóf

80 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Betyáros rántott csirkemell recept
Recept
Bonyolult

Betyáros rántott csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hideg eperkrémleves túrógombóccal recept
Recept
Rafinált

Hideg eperkrémleves túrógombóccal

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Brassói csirkemellből recept
Recept
Egyszerű

Brassói csirkemellből

70 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Csirkés fasírtgolyó air fryerben recept
Recept
Egyszerű

Csirkés fasírtgolyó air fryerben

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Gőzgombóc szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Gőzgombóc szilvalekvárral

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fahéjas cseresznyelekvár recept
Recept
Egyszerű

Fahéjas cseresznyelekvár

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.