
recept
Bonyolult
Roston sült borda édesburgonya-pürével, céklaolajjal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozamring leveleit lecsipkedjük.
- Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.
- Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kiveszsük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.
























