
recept
Mester
Ropogós sült hekk
Hozzávalók
Elkészítés
- A hekket megtisztítjuk, lekaparjuk a pikkelyeket, majd beirdaljuk, bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
- A lisztet, a kukoricadarát, a pirospaprikát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogósra kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felitassuk.
- A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Megsózzuk, majd a hallal tálaljuk, házi kovászos uborkát kínálunk hozzá.
ROPOGÓS RÁNTOTT HAL A SÜTŐBŐL >>>
FŐTT KUKORICÁS HEKKSALÁTA>>>
KOVÁSZOS UBORKA, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI>>>
Megjegyzés
A balatoni emlékeket idézte fel, amikor sorban álltunk a halas standon, alig vártuk, hogy megkapjuk a ropogós hekket.


















