
recept
Bonyolult
Ropogós csülök
Hozzávalók
Elkészítés
- A csülköket megsózzuk, megborsozzuk, és bedörzsöljük őrölt köménnyel. Kis zsebeket vágunk rajta, és megtűzdeljük félbevágott fokhagymagerezdekkel. A körtét és almát négybe vágjuk, a krumplit is vastagabb gerezdekre vágjuk. A vöröshagymát és a sárgarépát megpucoljuk és egészben hagyjuk. Az aszalt szilvát rumba áztatjuk.
- Cseréptálba vagy egy mély, tűzálló tálba helyezzük a csülköket, majd mellérakjuk a zöldségeket és gyümölcsöket. Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük. 180 fokos sütőbe toljuk, és lefedve 1 órát sütjük. Ha megpuhult a hús, levesszük a fedőt, a csülköt meglocsoljuk sörrel, majd 200 fokon megpirítjuk a húst. Tálra tesszük, és egy kis pecsenyelével meglocsoljuk.
Megjegyzés
A csülök a párolt gyümölcsökkel igazi ünnepi hangulatot idéz.


















