A ricottás tortellini elkészítéséhez elsőként felhevítjük az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Rádobjuk a meghámozott, vékonyra szeletelt fokhagymát, és kis lángon megdinszteljük – vigyázva, hogy ne piruljon meg túlságosan. Ezután hozzáadjuk a ricottát, majd felöntjük a tejszínnel és a zöldségalaplével. Megsózzuk, megszórjuk az őrölt fehér borssal, majd folyamatos keverés mellett összeforraljuk, míg a szósz kissé besűrűsödik.
Közben bő, enyhén sós vízben kifőzzük a tortellinit a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, és a forró ricottás szószhoz adjuk. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, majd még 1-2 percig együtt melegítjük, hogy a tészta minden oldalát jól bevonja a szósz.
Ez az egyszerű és gyors ricottás tortellini tökéletes választás akár hétköznapi vacsorára is. Frissen tálalva az igazi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.