Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot összeragasztunk a lekvárral, majd 1 órát pihentetjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megmártjuk benne a sütiket. Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul. A maradék csokoládét később újra felolvasztjuk, és csíkokat húzunk az islerek tetejére.
Megjegyzés
Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizlidzsemmel töltöttem meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.