- A répatorta-tiramisu elkészítéséhez a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük.
- Hozzáöntjük az olajat, ezzel is összekeverjük.
- A nedves alapanyagokhoz szórjuk a lisztet, az egy csipet sót, a sütőport, a fahéjat, és jól elkeverjük a masszát.
- Beletesszük a lereszelt sárgarépát és az aprított diót is. Alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a répatortát. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd a mascarponét is beledolgozzuk.
- A kihűlt tésztát kivesszük a formából, vízszintesen félbevágjuk, majd visszatesszük az alját és meglocsoljuk a kávéval. Rákenjük a krém felét és megszórjuk a cukrozatlan kakaóporral. Erre helyezzük a répatorta másik felét, megkenjük a maradék krémmel és ezt is megszórjuk a kakaóporral.
- Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük a tálalás előtt, de akár rögtön is szeletelhető.
Nézd meg videón, hogyan készül a répatorta-tiramisu!
A videó megjelenését az Auchan támogatta.