
recept
Egyszerű




Répatorta krémes töltelékkel
5
Hozzávalók
A tortához:
A krémhez:
A szóráshoz:
Elkészítés
- A répatorta elkészítésének első lépéseként a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd amikor már kellően illatozik, deszkára halmozzuk, és durvára vágjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük.
- Egy mély tálba öntjük a liszteket, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat és a sót.
- Habosra verjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett reszelt sárgarépát és a pirított diót.
- Alaposan összeforgatjuk, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A répatortát kihűtjük, majd hosszában félbevágjuk.
- A nem túl hideg vajat a krémsajttal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és a porcukrot. Alaposan elkeverjük.
- A mascarponés krémmel megkenjük a répatorta alsó részét. Rátesszük a tetejét, és körbekenjük a maradék krémmel. Néhány órára a hűtőben tesszük. Dióval megszórva kínáljuk az elkészült répatortát.
Megjegyzés
Nagyon egyszerűen elkészíthető répatorta recept, nemcsak húsvétra.



















