A répatorta cupcake elkészítéséhez egy tálban összekeverjük az olajat, a két tojást, valamint a barna és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel habosra keverjük.
A nedves alapanyagokhoz hozzászitáljuk a lisztet, a sót, a két teáskanál fahéjat, a gyömbért, az őrölt szegfűszeget, a sütőport és a szódabikarbónát. Alaposan összedolgozzuk.
A masszához adjuk a reszelt sárgarépát és az összetört diót. Összekeverjük és muffinpapírba bélelt formába töltjük.
A muffint 180 Celsius-fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a krémsajtot és a szoba-hőmérsékletű vajat a kézi robotgéppel, alacsony fokozaton kicsit kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Habzsákba töltjük, 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd ezzel díszítjük a kihűlt répatorta muffinokat.
A díszítés utolsó eleme a tört grillázs. A grillázshoz egy serpenyőbe beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet és melegíteni kezdjük, amíg el nem kezd barnulni. Ha elérte a barna színt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tört diót.
A cukros masszát sütőpapírra kenjünk, hagyjuk megdermedni, majd apróra darabokra törjük és ezzel is megszórjuk a muffinra kent krémet.
Nézd meg videón, hogyan készül a répatorta cupcake!
Megjegyzés
A díszítést akár el is hagyhatjuk, ugyanis ez a sütemény muffinként is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.