A káposzta torzsáját, illetve a durva ereket kivágjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
Közben a rizst, tömegének duplája mennyiségű vízzel fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük, és a főzőlébe teszünk két csipetnyi sót.
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát kisebb szeletekre. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, a paprikát ( én szoktam egy csipet sót tenni a hagymára akkor nem ég le), megdinszteljük, rátesszük a húst. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, friss kaporral, egy púpozott teáskanál pirospaprikával, csilipaprika porral, hozzáadjuk a szeletekre vágott koktélparadicsomot, egy gerezd zúzott fokhagymát, majd együtt pároljuk amíg a saját levét elfővi, utána összekeverjük az előfőzött rizzsel és egy evőkanál zabpehellyel.
Egy tepsit kivajazunk, aljára hintünk egy kis zabpelyhet, erre tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizses húst, majd a káposzta másik felével beborítjuk. A tetejére tesszük a tejfölt, néhány szelet paprikát, zöld petrezselymet és 180 fokos sütőbe rakjuk, és addig sütjük ameddig a teteje enyhén megpirul. Sütési ideje, 180 fokon, légkeveréses fokozaton, az alsó rácson 35 perc volt. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Érdekes, hogy a magyaros rakott káposzta mennyire elterjedt, és közeli rokona a kelkáposzta nagyon ritkán kerül terítékre. Most a rakott kelt szeretném egy kicsit népszerűsíteni. A kelkáposztából is lehet finom rakott ételt készíteni, télen jó vitaminforrás. Finom, ízletes magyaros étel. Ha barna rizzsel készítjük akkor cukorbetegek fogyókúrázók is "büntetlenül"fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.