
recept
Egyszerű

Ramen
ázsiai csirkelevescsirkemell receptcsirkeleves receptalapanyagtípusalkalomAllergénekebéd-vacsora otthonraegytálételEgytálételekegzotikusfehérjeFőételekHússal készült levesekJELEZD PIPÁVAL, HA NEVEZNÉL A RECEPTEDDEL A „NAGY NYÁRI RECEPTVERSENY" JÁTÉKBAjellegkínaiKülönleges levesekLevesekmediterránMelegMilyennemzetiség, országNyárireformkonyhastílusszárnyasételSzárnyasételekSzójababTársaságthaitípusVasárnapi ebédVersenyek
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük úgy, hogy a hozzáöntött vízből kb. 1,5 liter maradjon.
- A húst kivesszük a léből, tányérra helyezzük és letakarjuk.
- Az erőlevesbe belemorzsoljuk a leveskockákatt és felforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről.
- Az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szárított gombát is aprítjuk.
- Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk az aprított zöldségeket, és egy picit megpirítjuk. A zöldségre ráöntjük az erőlevest, és további 15 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérecetet, majd ismét felforraljuk. Végül visszatesszük a csirkemellet is, még egyet rottyantunk rajta, és kész is.
- A tojásokat kb. 5 perc alatt megfőzzük. Eltávolítjuk a héját, félbe vágjuk.
- A levest tányérokba szedjük, és a főtt tojással tálaljuk.
Megjegyzés
A levet ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kanállal fogyasztjuk. A ramen annál finomabb, minél sűrűbb, és főételként is fogyasztható.



















