A vega rakott karfiol készítéséhez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben kb. 8–10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a rizst is megfőzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben.
Egy nagyobb serpenyőben vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy perc alatt illatosra pirítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a főtt rizst, a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a tejszínt, valamint a három tojást. Ízesítjük sóval, borssal, és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval – ez adja meg a krémes réteg karakterét. Beleforgatjuk a főtt karfiolt és a reszelt sajt kétharmadát.
Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és belekanalazzuk a karfiolos-rizses keveréket, egyenletesen elsimítva a tetejét.
A maradék sajtot a vega rakott karfiol tetejére szórjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–35 percig sütjük, amíg szép aranybarna kéreg képződik a tetején.
Pár perc pihentetés után szeletelhető a rakott karfiol hús nélkül. Tálaláskor a tetejére friss petrezselymet tehetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.