
recept
Bonyolult
Püspökkenyér III.
3
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mazsolát és a csokireszeléket (darabokat). Kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük, közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, kiöntjük a formából. Leönthetjük csokival, vagy megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Amennyiben csokidarabokat teszünk bele, lehetőleg kis darabok legyenek, különben leül a forma aljára és odatapad, emiatt nehezebb kiszedni belőle, és nem lesz olyan mutatós, de az íze attól még jó.
A receptet és a fotót Bűdi Viktória küldte. Köszönjük!











