Elkészítés: A kelkáposzta torzsáját eltávolítom, leveleire szedem, a vastag ereket kivágom, sós, ételízesítős vízben kb. 10 percig - amíg össze nem esik - előfőzöm, majd leszűröm.
A vékony csíkokra aprított szalonnát kevés olajon kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a húst fehéredésig pirítom benne. Erőteljesen fűszerezem, kevés vizet aláöntve kb. 15 percig párolom.
A rizst kevés olajon felhevítem, másfélszeres mennyiségű forró vízben sóval, borssal megpárolom.
Egy 40x30-as tepsit vékonyan kiolajozok, a káposzta felét elterítem benne. Elegyengetem rajta a rizst és a húsos ragut, meglocsolom 1 pohár tejföllel, befedem a maradék káposztalevelekkel, végül a másik pohár tejföllel bevonom a tetejét.
Kevés olajjal meglocsolom, és előmelegített 220 fokos sütőben fedetlen sütöm kb. 1 órát, ameddig a teteje és a szélek szépen megpirulnak.
Sütés után rövid ideig pihentetem, majd a tepsiben adagokra kockázva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.