
recept
Bonyolult



Pudingos almás-fahéjas pite
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
- A liszet elkeverjük a sütőporral, összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
- Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a reszelt citromhéjat, egynemű tészátvá gyúrjuk, majd két részre osztjuk, és gombóccá formázzuk.
- Az egyik adagot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük.
- Elkészítjük az almatölteléket. A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom héját és levét, a cukrot és a vizet.
- Végül pedig - amikor már az alma puhára főtt -, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingport. Amikor felfőtt, lekapcsoljuk és hagyjuk egy picit lehűlni.
- A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, és egyenletesen elosztjuk, majd a tészta másik felével betakarjuk, és 2 tojás elhabart sárgájával megkenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig szép aranybarnára sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd meghintjük porcukorral, szeleteljük, és tálaljuk.























