Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Profiterol csokoládés krémmel recept
recept
Mester

Profiterol csokoládés krémmel

60 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 12. 19.

Elkészítés

Elkészítés: A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, majd kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.
Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen. Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. 1 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat (én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük). Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából, egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk (én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra). Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez a csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd kis adagokban, óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.

A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, majd megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ezután ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.

A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Rakott krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt)
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott krumpli kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli kolbásszal

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Bundázott sült alma fahéjas cukorral recept
Recept
Egyszerű

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kínai szezámmagos csirke recept
Recept
Mester

Kínai szezámmagos csirke

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rizskoch (rizsfelfújt) recept
Recept
Egyszerű

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 TGY szerző profilképe

TGY

Klasszikus korhelyleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus korhelyleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.