
recept
Egyszerű
Pörkölt
4.1
Hozzávalók
Elkészítés
- A nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítjuk 1-2 percig, majd lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk. A gulyáskrémet és a Piros Aranyat beletesszük, és összekeverjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, majd a kakukkfüvet, a majorannát és a borsot is beletesszük.
- A kockára vágott tarját beleteesszük és összekeverjük a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltünk rá, és főzni kezdjük. Néhány perc múlva felöntjük vízzel. Fedő alatt, kis lángon kb. 1 órán át főzzük. Tarhonyával vagy nokedlivel tálaljuk.
PÖRKÖLT, TOKÁNY, CURRY - RAGU, A GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ ÖRÖK KEDVENC >>>
A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>>
KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>>
Megjegyzés
1. Azért hagyom hűlni a hagymát pirítás után, mert a paprika keserű lesz, ha rögtön belehintem.
2. Vigyázzunk! A gulyáskrém és a piros arany nagyon sok sót tartalmaz.
3. A pörkölt szaftja a szétfőtt hagymától lesz sűrű.
A receptet Sztankay László küldte! Köszönjük!























