
recept
Bonyolult
Póréhagymás-fokhagymás lép
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés: A lépet megtisztítjuk a faggyútól, majd megmossuk, ezután hosszában felcsíkozzuk, és vékonyra felszeleteljük.
A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk. A zsír egyik felén dinszteljük a hagymákat és a lépet, később rászórjuk a fűszereket.
Egy másik serpenyőben, a zsír másik felén a rizst dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, vizet öntünk alá, és puhára főzzük.
A lépet a rizszel tálaljuk.
Megjegyzés
A lép a májjal egyenértékű finomság, sokan ezt nem tudják, így nem is használják. A családi disznó- és borjúvágásoknál tanultam ezt meg. Nem egy drága étel, de finoman el lehet készíteni. A családban mindenki szereti.
A receptet és a fotót Molnarbela55 küldte. Köszönjük!












