- A pljeskavicához először a húst készítjük el. A darált marhanyakat és a darált báránylapockát egy tálba tesszük. Rászórjuk a szódabikarbónát, a sót és a borsot és jól összekeverjük és a legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felhevített zsíron elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, fűszerpaprikával és néhány percig főzzük.
- A húsból kis rudakat, kolbászkákat formázunk. Forró grillrácson, grilllapon kevés zsiradékkal megsütjük, oldalanként 2-3 percig.
- A koktélparadicsomot kisebb cikkekre, a lila hagymát karikákra vágjuk.
- A pitát félbe vágjuk. Megtöltjük a paprikás raguval, elhelyezünk benne 4-5 húsrudat, végül rakunk bele koktélparadicsomot és lila hagyma szeleteket.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A PLJESKAVICA