
recept
Mester


Pisztráng spenótos árpagyöngy-rizottóval, ahogy Vágó Piros készíti
Hozzávalók
Elkészítés
- Mindenek előtt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd vizet melegítünk a spenót balnsírozáráshoz.
- Megfőzzük a leöblített árpát egy lábasban annyi húslevesalaplében, hogy az bőven ellepje.
- A halakat beirdaljuk, aztán sózzuk és borsozzuk. A hasába mehet néhány citromkarika és kakukkfűág is, aztán nagyjából tálalás előtt 20 perccel a sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
- Blansírozzuk a spenótot és a füszernövényt, aztán jeges vízbe tesszük őket, majd kinyomkodva félretesszük.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombát. Ha elkészült, félretesszük.
- Vaj és olaj keverékén megpároljuk a hagymát és a fokhagymát úgy, hogy az még ne kapjon színt. Ezután jöhet hozzá a babérlevél és a kakukkfű, aztán felöntjük alaplével. Addig főzzük, amíg nagyjából fél dl folyadék marad. Beledobjuk a spenótot és a fűszert, majd további 2 percig főzzük.
- Ha végeztünk a főzéssel, kivesszük a bebérlevelet és a kakukkfüvet is, aztán sóval, borssal és apránként adagolt vajjal krémesre turmixoljuk.
- Elkészítjük a nyers salátát. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a cukkiniből, aztán a sóval, a borssal, a citromlével és az olívaolajjal finoman összeforgatjuk.
- Végül némi alaplével felforraljuk a serpenyőben a gombát és az árpát, aztán hozzáadjuk a spenótos pürét is, majd szépen összerottyantjuk.
- A sült pisztrángot az árpagyöngy-rizottóval és a cukkinisalátával tálaljuk. Ha szükséges, ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, majd a citrom facsart levével megcsorgatjuk a halat.























