
recept
Egyszerű
Pisztráng párolt spenóttal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megmossuk, majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
- Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
- Az olívaolajat a tepsibe tesszük rátesszük a spenótleveleket, amikor kezd összeesni, ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom, ha roppanós a spenót levél.
- A kuszkuszt megsózzuk, és másfélszeres mennyiségű forró vízzel leforrázzuk. Tálaláskor metélőhagymával megszórjuk. Tálalásig melegen tároljuk.
Halételek >>>
Még több finomság pisztrángból >>>
Megjegyzés
A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű, ezzel is ízesíthető. Lehet vadrizst, vagy gerslit is kínálni hozzá. Egészséges, laktató.
Ajánljuk még
Hasonló receptek

Recept
Mester
Pisztráng spenótos árpagyöngy-rizottóval, ahogy Vágó Piros készíti
120 perc
|
2 adag
|
Költséges


















