Pincepörkölt  recept
recept
Bonyolult

Pincepörkölt

180 perc
6 adag
Átlagos
4.8
2024. 04. 23.
Frissítve: 2024. 09. 26.

Elkészítés

  1. A szalonnát kockázzuk fel, a zsírját olvasszuk ki. Az aprított vöröshagymát dobjuk rá, és pirítjuk meg.
  2. Miután a hagyma megfelelően megpirult, a tűzről kicsit félrehúzva adjuk hozzá a paprikát, és kavargassuk szépen el, hogy az ízét az olaj megfelelően átvegye. Miután ezt megtettük, az alaposan megtisztított és felkockázott marhahúst adjuk hozzá, keverjük el, és a tűzre visszahelyezve körübelül 2-3 percig főzzük saját levében, amíg a hús árnyalatilag megfehérül, hogy később ne essen szét. (Itt jegyezném meg, hogy jobb a színtiszta marhahús, de nem szentségtörés, ha a húsban apró zsírcsíkok vagy árnyalatnyi zsírfelhők vannak, ez emelheti a szaft értékét, és nem teszi rágóssá a hús.)
  3. A megfuttatott húst öntsük nyakon a vörösborral úgy, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal és majorannával, illetve ekkor adjuk hozzá a disznólábakat (és esetleg jó csontos nyakat, 1-2 darabot). Fedő alatt körübelül 1 órán át főzzünk közepes vagy lassú tűzön. Ne rotyogjon nagyon, az árt a bornak és a fűszereknek. Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot. Főzzük még kb. fél órát, fedő alatt.
  4. Vegyük le a fedőt, és a felnegyedelt burgonyákat adjuk hozzá. Nem árt ezután a szaftot többször kóstolgatni, ha szükséges sózzuk meg. Lassú tűzön kb. még 1 órát rotyogtassuk, amíg a leve elfő.
  5. Tálalás előtt a csontos húsokat szedjük ki. Kínálhatunk mellé friss kenyeret, kovászos uborkát, főtt krumplit vagy nokedlit.

 

Megjegyzés
Ifjúságom elengedhetetlen kelléke volt ez az étel. Nevét a pincéknél megrendezett mulatságok miatt kapta, a pincemunkák energiát felemésztő munkái után rendezett mulatsagok fejedelmi étele, ami a legjobban bográcsban mutat és illatozik, de borongós napokon a lakástűzhely fölött is kellemes élményt nyújt, felejthetettlen illatával és ízével. A receptet Cirbolya-Ferenc Andras küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.8 / 5

5 értékelés

Ajánljuk még

Cheddar sajtos burgonyás pite
Recept
Rafinált

Cheddar sajtos burgonyás pite

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Rakott cukkini
Recept
Rafinált

Rakott cukkini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Zöldbabfőzelék rántott rizsgolyóval
Recept
Egyszerű

Zöldbabfőzelék rántott rizsgolyóval

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fermentált uborka télire
Recept
Egyszerű

Fermentált uborka télire

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Villámgyors ribizlilekvár
Recept
Egyszerű

Villámgyors ribizlilekvár

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Csirkepaprikás gnocchival
Recept
Egyszerű

Csirkepaprikás gnocchival

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Bácskai májas sertéskaraj recept
Recept
Egyszerű

Bácskai májas sertéskaraj

50 perc
|
4 adag
Paradicsomos sült csirkecombok padlizsánnal recept
Recept
Egyszerű

Paradicsomos sült csirkecombok padlizsánnal

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vadas marha  recept
Recept
Rafinált

Vadas marha

240 perc
|
4 adag
|
Költséges
Csirkeszárny air fryerben recept
Recept
Egyszerű

Csirkeszárny air fryerben

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos

Friss receptek

Gluténmentes citromos-túrós szelet	 recept
Recept
Egyszerű

Gluténmentes citromos-túrós szelet

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Spenóttal-sajttal töltött csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Spenóttal-sajttal töltött csirkemell

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tejszínes sárgabarack-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes sárgabarack-krémleves

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
A legegyszerűbb paradicsomos tészta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb paradicsomos tészta

35 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

Túrógombóc

80 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Cheddar sajtos burgonyás pite recept
Recept
Rafinált

Cheddar sajtos burgonyás pite

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.