
recept
Egyszerű
Pergős rizsköret
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A pergős rizs elkészítéséhez lábasban felmelegítjük az olajat. Figyeljünk rá, hogy ne hevítsük túl!
- Ráöntjük a rizst, és hagyjuk kicsit felforrósodni. A rizsszemek kicsit kifehéredhetnek, de ne piruljanak meg.
- Ekkor ráöntjük a vizet, fűszerezzük, és takarékon, fedő alatt, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg tejberizs állagú lesz.
- Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk pihenni. Kb. 10 perc múlva egyszer ismét megkeverjük, visszatesszük a fedőt, és további 10 percet pihentetjük.
- Az elkészült rizst pörköltek, sült húsok, de akár pulykaragu mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Nem értek egyet azokkal, akik úgy főzik a rizst, mint a tésztát. Akárhogy csinálják, soha nem lesz olyan finom, mivel a leszűrt lével együtt leönt róla minden értékes és zamatos anyagot.
A receptet Zolani küldte. Köszönjük!


















