
recept
Egyszerű
Parasztos gazdag krumplis tészta
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.
- Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik), majd a szalonnát és a kolbászt kiemelve, a kisült zsíron a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.
- Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, és a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat.
- Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen. Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós
14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>
TOP 25 ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>>
MÉG TÖBB ISTENI TÉSZTA >>>
Megjegyzés
Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így, füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen, hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett. Az étel fotója is magáért beszél.























