
recept
Egyszerű


Parajfőzelék
5
Elkészítés
- A parajfőzelék elkészítéséhez először előkészítjük az alapot: egy közepes méretű lábasban egy kevés olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett, alacsony-közepes lángon addig pirítjuk, amíg a fokhagyma aranyszínt kap. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhat az étel. Amikor a fokhagyma illatozik, hozzáadjuk a vajat.
- Ezután beleforgatjuk a felengedett (vagy friss) parajt, és alaposan elkeverjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd lefedve, közepes lángon körülbelül 5 percig pároljuk. Ekkor a paraj kissé összeesik, és kiengedi a saját nedvét. Ezután felöntjük körülbelül 2 deciliter vízzel, és további 5 percig főzzük.
- Ha a paraj szálas vagy darabos, egy botmixerrel krémesre pürésítjük a főzeléket.
- A pürésített parajhoz hozzáöntjük a maradék tejet, és az egészet újra felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a lisztet 2 dl hideg vízzel simára keverjük, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne csomók. Amikor a paraj már forr, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarást. Tovább főzzük néhány percig, amíg a főzelék besűrűsödik és eléri a kellemesen krémes állagot.
- A kész parajfőzeléket forrón tálaljuk. Klasszikus kísérője a tükörtojás vagy a főtt tojás, de fasírttal, sült virslivel vagy akár rántott feltétekkel is szuper.
Ajánljuk még
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb


















