

recept
Egyszerű


Paradicsomleves
4.5
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomleves elkészítéséhez egy fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, ráöntjük a 1,5 liter vízzel elkevert paradicsompürét.
- Csomómentesre keverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal és sóval, majd 10 perc alatt készre főzzük. Ekkor hozzákeverjük a cukrot is.
- Megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozhat a paradicsomleves íze. Szükség szerint utólag megsózzuk vagy megcukrozzuk. A hagymát kivesszük.
- Amíg a paradicsomleves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt a csomagon található utasítás szerint kifőzünk egy jó adag eperlevél vagy betűtésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A paradicsomlevest a tésztával és opcionálisan reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Mirza küldte. Köszönjük!
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb



















